over mij

Dit is mijn nieuwe website van Hondenschool S.P.E.L. Mijn naam is Christel Janssen. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Sevenum. Wij hadden vroeger thuis altijd al honden,
jachthonden waarmee mijn vader heel veel verschillende trainingen heeft gevolgd. Als klein meisje al ging ik graag mee en vond dat allemaal heel interessant.
Vandaar dat ik na mijn mavo opleiding de dieren richting ben opgegaan. Na wat omzwervingen ben ik terecht gekomen op de opleiding Dierverzorging in Barneveld, destijds de enige opleiding in Nederland. Voor deze opleiding had ik een stageplek nodig die ik gevonden had bij Dierenasiel Pension Hovensbos in Grashoek. Daar heb ik uiteindelijk ruim 10 jaar doorgebracht en erg veel geleerd over opvoeding en her opvoeding van honden. In het asiel had je veel te maken met vondelingen waar niets van bekend was, en die stuk voor stuk begeleiding nodig hadden om weer in een gezin te kunnen functioneren. Daar is mijn passie voor trainen geboren. Zelf ben ik met mijn eerste hond begonnen met trainen bij Dierencentrum Sevenum. Daar heb ik veel geleerd en uiteindelijk de afgelopen vijf jaar ook zelf als instructrice voor de groep gestaan.
Nu is het zover om op mijn eigen “ pootjes” te gaan staan en is mijn eigen hondenschool een feit.
×